DSC_5769.jpg
DSC_5827.jpg
DSC_5701.jpg
 
 

ons verhaal

De eerste vermeldingen van de Kasteelhoeve dateren al van in de middeleeuwen. Het gebouwencomplex is ook opgenomen in de Inventaris van het Bouwkundig Erfgoed voor Vlaanderen. Een waardevol historisch kader dat - samen met de uitzonderlijke ligging - voor ons destijds de inspiratie vormde om deze plek nieuw leven in te blazen. We renoveerden reeds enkele gebouwen, terwijl we ondertussen plannen maakten voor een verdere invulling van de gehele site. Op die manier blijft deze plek in constante verandering en dialoog met de omgeving en de mensen die hier langskomen.

Naast het historisch kader is de Kasteelhoeve voor ons dan ook een plek waarin geleefd, gefeest en genoten moet worden. Wij verwelkomen alle mogelijke initiatieven die in onze filosofie van duurzaamheid en betrokkenheid passen. Zowel sociaal-artistieke projecten als seminaries, workshops en teambuildings of persoonlijke en familiale samenkomsten zijn mogelijk. Alle praktische info hierover vindt u op deze site en vertellen we u graag bij een vrijblijvend bezoek.

Als ecosite is respect voor onze omgeving altijd het uitgangspunt. Daarom werken we zoveel mogelijk met producten uit eigen tuin, zoals het appelsap uit onze boomgaard en de bloemen uit onze bloemenweide. Wij willen dat gasten zich kunnen laten inspireren door deze bijzondere plek en er hun eigen persoonlijke invulling aan geven.

 
 
DSC_5753.jpg
20180815immerdinner-146.jpg
DSC_5847.jpg